Een goede sportbeha!

De SHOCK ABSORBER, ULLA Sportbeha, Sportbeha met beugel van Panache.
Waarom is een sportbeha zo belangrijk!















De borst bestaat onder meer uit klierweefsel, bindweefsel en vetweefsel. De huid en de ligamenten van Cooper (kleine bandjes die over de borst lopen) geven de borsten hun stevigheid. De huid en ligamenten kunnen bij onvoldoende steun gaan uitrekken, waardoor deze op den duur hun elasticiteit kunnen verliezen. De borsten gaan hangen en op de huid kunnen strepen (striae) zichtbaar worden.

De borsten worden gedragen door de borstspieren en de rugspieren. Zonder een goede ondersteuning zullen ook met name bij de grotere cupmaten de borsten zwaarder worden belast.

Tijdens het sporten bewegen de borsten zich over drie assen, voor-achter, links-rechts en boven-onder.

Zonder het gebruik van een goed ondersteunende sportbeha is de uitslag of bounce van de borsten bij een D-cup soms wel 9 centimeter. Deze bounce geeft niet alleen een onplezierig gevoel, het is ook schadelijk voor de borsten.

Een goede sportbeha vermindert deze bounce tijdens het sporten met 79%.

Een goed passende sportbeha geeft tijdens het sporten direct een ondersteunend en comfortabel gevoel met behoud van de bewegingsvrijheid.

Aan welke eisen moet een goede sportbeha voldoen?
1) Vermindering van de bounce
2) Brede vaak gevulde schouderbandjes
3) Vocht transporterend en ademend materiaal
4) Slijtvast, voor langdurig gebruik
5) Comfortabele fitting
6) Gepolsterende drukpunten
7) Sportief uiterlijk

ULLA Sportbeha
ULLA sportbeha Kate
De juiste maat is belangrijk om het beste resultaat te behalen.
Om zeker te zijn dat u de beste ondersteuning van uw sport beha krijgt zijn hier wat tips om de juiste maat te bepalen.

De onderband
De onderband rondom de ribben zal aan de voor- en achterzijde op dezelfde hoogte moeten zitten. Hij zal comfortabel maar stevig moeten zitten. Een goede meting om te kijken of de band goed zit is door middel van twee vingers (1,5 cm) ruimte, zit hier meer ruimte tussen dan zal er wrijving ontstaan.
Perfecte pasvorm - De onderband zit stevig en op gelijke hoogte. Er mag maar twee vingers (1,5 cm) ruimte zijn rondom de ribben om zeker te zijn dat de band niet te strak of juist te los zit. Wanneer de band te ruim zit kruipt deze omhoog.

De schouder bandjes
Sport beha's zijn er in verschillende stijlen, vaak een traditionele U-rug of Racerback. De schouder bandjes zouden verstelbaar moeten zijn om de juiste pasvorm te verkrijgen op de schouder met een of twee vingers speling.
Perfecte pasvorm - Wanneer u twee vingers tussen uw schouderband en schouder kunt krijgen is dat de maximale ruimte die er tussen zou moeten zitten. Wanneer schouder bandjes in de schouder snijden of striemen achterlaat zitten deze te strak, verstel deze totdat ze wat losser zitten. Wanneer de schouder bandjes afzakken zitten deze dus te los, verstel deze totdat ze goed zitten en niet meer afzakken.

De cups
De cups zouden de borst in zijn geheel moeten bedekken, zonder vouwen en zonder dat er decolleté te zien is. 
Perfecte pasvorm - Elke borst is volledig bedekt. Wanneer de borst geplet wordt of er is decolleté te zien dan is de cupmaat hoogst waarschijnlijk te klein. Wanneer de stoffen kreukelen of vouwen is de cupmaat dus te groot.

Doe een test! Spring op en neer totdat u voelt dat de sport beha u een ondersteunend en betrouwbaar gevoel geeft.